מסעדת קלמטה ביפו

מסעדת קלמטה ביפו – ביקורת על האוכל, האווירה והחוויה במקום

מסעדה יוונית ביפו עם המלצות חמות – האם קלמטה באמת עומדת בציפיות?

צהריים של יום שלישי, טלפון מאמא: לאבא יש יום הולדת והוא רוצה לחגוג במסעדה במרכז.
אחי הציע את מסעדת קלמטה ביפו, מסעדה יוונית שחברים המליצו לו עליה – ואני? הגעתי סקפטית. כבר התאכזבתי לא פעם ממסעדות “פלצניות” בתל אביב ויפו, אבל החלטתי לזרום ולתת צ’אנס.

האמת? הופתעתי.
מסעדת קלמטה, שממוקמת בכיכר קדומים בלב יפו העתיקה, שוכנת במבנה אבן יפהפה עם אווירה מיוחדת. אפשר לשבת בחצר התחתונה ליד המזרקה או למעלה, באזור יותר אינטימי עם בר קטן ונוף לים. אנחנו בחרנו לשבת למעלה, ואפילו זכינו לשקיעה מרהיבה.

המסעדה מעוצבת בסגנון טברנה יוונית, עם מוזיקה יוונית שמתנגנת ברקע ויוצרת תחושה אמיתית של חו״ל. יכול להיות שגם החיבור שלי לשורשים היווניים הוסיף לחוויה, אבל משהו באווירה שם פשוט עבד.

הגענו בשעה 18:30, באיחור “קל” של חצי שעה, חמישה סועדים רעבים במיוחד. קיבלה את פנינו מארחת-מלצרית נעימה שהגישה לנו תפריטים, והחלטנו ללכת על הרבה מנות ולחלוק הכול – הזמנו כמעט את כל מנות הפתיחה וחלק נכבד מהעיקריות.

קיבלנו גם המלצות מהמלצרים, ולמרות שהיו כמה מלצרים סביב השולחן, השירות היה יעיל, מהיר ונעים.

את כל המנות הזמנו מראש, אבל הן יצאו בהדרגה – בכל פעם כמה מנות לשולחן, וכשסיימנו, הגיעו הבאות. זה יצר קצב נעים וזרימה טובה לאורך הארוחה.

פתחנו עם לחם זיתים כפרי שהוגש עם טחינה שחורה מעולה ומטבל של עגבנייה מגורדת עם לימון….הלחם היה מעולה וגם המטבלים היו טעימים, 18 ₪.

לחם זיתים
לחם זיתים

 

לאחר מכן הגיעו לשולחן עוד מספר מנות:

חוריאטיקי– סלט כפרי יווני עם זוקיני, שרי, אגוזים וגבינת המאירי, סלט טעים, הגבינה מעולה, מבין כל המנות אולי אחת המנות הפחות מיוחדת, אך עדיין טעימה, 40 ₪.

חוריאטיקי- סלט כפרי יווני

קרפצ'יו דג ים, זיתי טאסוס, שמיר וצלפים – מנה מעולה, הדג תובל בדיוק בטעמים הנכונים, מידת חמיצות נכונה, יחד עם הרוטב יוגורט מסביב שילוב מנצח, 46 ₪.

קרפצ'יו דג ים, זיתי טאסוס, שמיר וצלפים

סביצ'ה מוסר בסגנון ערבי– מנה שונה ומרעננת, הדג מגיע יחד עם הירקות הקצוצים והתיבול החמצמץ, פשוט מעולה ויש פה אף חידוש, 44 ₪.

סביצ'ה מוסר בסגנון ערבי

סיימנו סיבוב ראשון, הכל היה טעים ביותר והגיע הסיבוב השני:

רביולי דפי סלק, לבנה שומשום וטחינה שחורה- מנה עדינה עם שילוב טעמים מיוחדים וטעימים, 34 ₪.

רביולי דפי סלק, לבנה שומשום וטחינה שחורה

אספרגוס צרוב, חציל ופטריות יער- מנה מעולה, טעימה, החציל היה חלומי וכל הטעמים מתמזגים יחד בצורה נהדרת, 44 ₪

אספרגוס צרוב, חציל ופטריות יער

ארטישוק בפלנצ'ה, תבשיל עדשים וגבינת פטה- עוד מנה טעימה מאוד עם שילוב מעניין של ארטישוק צרוב ועדשים, 40 ₪

ארטישוק בפלנצ'ה, תבשיל עדשים וגבינת פטה

סרדינים על הפלנצ'ה, סלט טבולה ושמנת חמוצה- מנה טובה, לשמנת יש תפקיד לא קטן בתרומה לטעמים המיוחדים של המנה, 42 ₪

סרדינים על הפלנצ'ה, סלט טבולה ושמנת חמוצה

דגיגי ים מטוגנים- ברבוניות טריות, קטנות ומטוגנות, מנה טעימה מאוד, הרוטב היה מעט חריף, אך הדגים טעימים וטריים, 48 ₪.

ברבוניות טריות מטוגנות

סלט פירות ים קפריסאי ותפו"א מדורה- מנה שהמלצרית המליצה עליה, ערימה של פירות ים שכללה, שרימפס, קלמרי וצדפות על מצע של תפוח אדמה כמו בל"ג בעומר עם הרבה רוטב איולי טעים על הכל, בהחלט הייתה מנה שווה, 62 ₪.

סלט פירות ים קפריסאי ותפו"א מדורה

סיבוב שלישי וכמעט אחרון….

גירוס טלה אורגינל ביוגורט- המנה מגיעה כשהבשר חתוך כמו שווארמה על מצע של פיתה ומעל פטרוזיליה, לא יכולה להעיד על המנה מכיוון שאני לא אוכלת בשר, אבל אלו שכן אכלו, אמרו שהבשר היה קשה וצמיגי והיו מוותרים על המנה, 70 ₪.

גירוס טלה אורגינל ביוגורט

קריספי קלמרי, איולי צ'יפוטלה ועירית- מנה נחמדה, אך טעמתי מנות קלמרי טובות ממנה, המנה היחידה שלא הייתה וואוו, אך עדיין הייתה טעימה, 44 ₪ .

קריספי קלמרי, איולי צ'יפוטלה ועירית

 

ולקינוח כנאפה ביתי – קינוח מתוק וטעים, השערות היו קראנצ'יות והסירופ היה במידת המתיקות הנכונה, 30 ₪.

כנאפה ביתי

האוכל היה טעים מאוד, ואחת ההפתעות לטובה הייתה דווקא המחירים – הוגנים וסבירים, בטח ביחס למסעדות בתל אביב ובאזור שוק הפשפשים. זו הוכחה שגם בלי להפריז במחיר אפשר להעניק חוויה איכותית ומוקפדת.

לסיכום: יצאנו שבעים ומרוצים מאוד. האוכל מעולה, השירות אדיב והאווירה פשוט כיפית. כבר סיכמנו בינינו שזו אופציה מצוינת לחגיגות משפחתיות עתידיות. כיף לכתוב ביקורות כאלו – וכשמגיע, מגיע. קלמטה היא ללא ספק אחת ההפתעות הנעימות שחוויתי לאחרונה

קלמטה – ככר קדומים 10, יפו העתיקה 

טלפון–   03-6819998

בטח כבר שמתם לב שאני משקיעה הרבה זמן, מחשבה ואנרגיות בכתיבה של כל פוסט. לכן, חשוב לי לקבל פידבקים, תגובות ולייקים.


הירשמי עכשיו
לקבלת עדכונים מהבלוג




אהבת את המתכון??? רוצה לקבל עוד מתכונים שלי???
פשוט מאוד, מכניסים כאן את כתובת המייל שלך ומקבלים הודעה למייל בכל פעם שמתפרסם כאן משהו חדש.




כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

הצטרפו לקבוצות הפייסבוק שלי

הרשמה לבלוג

חיפוש

אודותיי

ורד מיוני
ורד מיוני

היי, אני ורד מיוני, נעים מאוד :-) עו"ד שלא עוסקת במקצוע, מתגוררת בנהריה ומבלה הרבה בתל-אביב. יש לי מספר תחביבים ואהבות שהם: אוכל, קניות, ים וחתולים...בבלוג זה אחלוק אתכם עם כמה מאהבותי, אוכל וקניות, תמצאו כאן מתכונים טעימים, ביקורת מסעדות וקניות שוות מהאתר אייהרב האהוב עלי.

פוסטים אחרונים